Wednesday, December 10, 2008

p'aikese rindel muutusteta

Eile oli kindel plaan p'aevitada, sest kuidas sa tuled tagasi sama valge, kui minnes. keegi ei usu, et k'aisid kuskil soojal maal. Hommikul silma lahti tehes tormasin kohe akna juurde ja teatasin K-le r66muga, et ainult yks pilv ja see ka selline valge, seega kindlalt randa t'ana. aga olles soonud hommikusoogi ja v6imelnud ja niisama ringi tosserdanud, pidime plaani totaalselt muutma, sest ilm oli nii pilves kui yldse annab olla. Kuigi olgem ausad - me olime valmis - valgel eestlasel päikesekreem faktoriga 8 ja kohalikul faktoriga 85. jaa - on selline ausalt. panen pildi ka:


Niisiis plaanide muutus ja l'aksime hoopis K asju ajama kohalikku autoregistrikeskusesse. K lubas probleemide tekkimisel oelda, et watch it, I have my lawyer with me. Ei saa oelda, et ma ennast ameerika seadustes just eriti kodus tunnen, aga tore kui K minusse usub. 6nneks ei olnud lawyeri abi vaja, sest abi sealt K probleemile yldse ei saanud - anti mingid blanketid kaasa ja oeldi, et pange posti. K6ik ametnikud olid ladina-ameerika verd ja isegi imestasin, et nad inglise keelt raakisid. Yhe ametniku laud ja riiul oli nii t'ais erinevaid nipsasjakesi ja m'anguasju (loomulikult ei puudunud sealt ka p'akapikud ja j6uluvana), et polnud ime, et ta pabereid oma lauale ei tahtnud. Neid oleks ka tiba keeruline olnud portselanist pardi ja roosa kleidiga koerakese vahele pressida.

Tagasiteel laksime l6unatama gurmee-dinerisse, kus K sundis mind sooma hambrugerit lihtsalt sellep'arast, et oleme Ameerikas. Mingi eriline maitseelamus ei olnud, aga kui peab, siis peab. enne koju minekut k'aisime veel kohalikust vene poest labi, saime vene keelt praktiseerida ja ostsime leiba ja karumsi kohukesi. K oli nii 6nnelik, et selle poe leidsime. Kaisime konkreetselt k6ik riiulid labi ja seisatasime iga sefiiri, kohupiima, viineri ja ledzo ees.

Kui siis autoga kruisisime, siis loomulikult paike paistis ja kiirustasime ruttu ujuma ja peesitama maja taha. Ookeanis olid m6nusad lained, aga vesi oli kyll sama kylm kui Eestis suvel. No ikka selline karastav. Kuna paike loojus, siis hakkas m'arjana p'aris kylm. 6nneks p'a'astis kuum dush ja tee.

Ilmateade muideks ei luba midagi roosilist kuni selle ajani, mil ma 'ara lahen. siis tuleb p'aike v'alja..

No comments: