Friday, April 2, 2010

Osaka

Parast seda, kui buss oli meid 6nnelikult lennujaamast linna transportinud, asusime hotelle otsima. Nimelt olen ma enamus peatuspaikadest teistest erinevas hotellis, kuna liitusin seltskonnaga siis, kui neil olid bronnid tehtud ja nendes hotellides polnud lisakohti. Teiste hotelli retseptsioon asus 24. korrusel ja oli yldse vaga muljetavaldav (24. korrusele oli ehitatud ka taism66dus kabel naiteks). MInu hotell on ca km eemal, aga see eest lahemal keskusele. Tegelikult oleksid minu hotelli yle r66msad tydrukud, kes teavad, kust moobel ostetakse, sest hotelli vastas on kohe Tiffany & Co, Fendi, Dior jms.

L6unaks s6ime loomulikult sushit, kuigi koha valikuga laksime totaalselt alt. Hetkeks kaalusime isegi lahkumist (kui tellimust polnud veel j6udnud esitada, aga tadi eksis totaalselt k6igest tellitud jookidega, ja k6rvallaua ameeriklane korraldas tellitud soogi parast ilge skandaali). Aga sushi oli sushi.

Parast l6unat s6itsid teised kuhugi kaugemale elektroonikapoodi, mina aga lonkisin niisama linna peal. Siin on tohutult palju selliseid megasuuri saale, kus on l6pmatusse kaduvad read neid yhekaelisi automaate. Muusika on vaga vali ja neoonvalgus kaib silmadele. aga ilmselt on sel mingi v6lu, mida ma ei taipa.

6htu poole oli V plaaninud meid viia pimeduses valgustatud kirsi6isi vaatama. Taksojuht lubas meid sinna viia. Viiski ja seletas midagi vaga agedalt. T6enaoliselt ytles, et tana on see park suletud ja sinna pole m6tet minna, sest kohale j6udes saime kohe tagasi rongi peale jalutada. Sest parki lihtsalt ei paasenud ja ka kirsi6isi ei paistnud kusagilt.

See eest ootas elamus meid rongis, kus yks meesterahvas oksendas, aga nii osavalt, et hoidis kogu kraami punnis poskedega kinni. Aeg-ajalt tal koorem lekkis, aga sellele vaatamata ei lainud ta mitte jargmises peatuses maha, vaid ootas seal istudes kannatlikult l6pp-peatuseni. Inimese tahtejoud on ikka meeletu..

6htust s6ime kohas, kus sai oma saadused ise kypsetada. Kuiv6rd menyyst olid inglise keelde t6lgitud vaid olulised elemendid nagu "ploomivein" ja kahe jaapanikeelse s6na vahel s6na "or", siis olime taielikult umbkeelse kelneri meelevallas, aga ei pidanud pettuma. Samas aeg-ajalt meenutades seda rongis kohatud vana, polnud ka suuremat isu. Aga ploomivein oli hea ;)

No comments: