Sunday, April 4, 2010

Suur küsimus

Kas keegi palun seletaks mulle ära, mis värk neil jaapanlastel nende WC-pottide tootearendusega on? Nagu ennist mainitud algas tehnoloogiaimedega tutvumine juba Helsingi lennujaamas. Aga see oli tõepoolest alles algus. WC-s käimine pole siin mingi lihtne protseduur. Seinal või poti küljes on konsool, millelt saad valida erinevate teenuste vahel olenevalt sellest, mis asja sa sinna tualetti ajama tulid. Kindlasti on võimalik valida suurema ja väikesema pesu vahel, lisaks sageli veel veel survepesu ja föön. Ja prill-laud on soojendusega. Arvasin, et Osaka 35. korrusel kohtasin tõeliselt edasijõudnute varianti - nimelt oli seal võimalik valida ka "flushing soundi" ja seda sai siis valjemaks või vaiksemaks tuunida vastavalt kõhutuulte raskusastmele. Aga eksisin, siin Miyajima ryokenis ütles WC-pott mulle lugupidavalt "tere", avas kaane ja ilmselt oleks ka kummardanud, kuid sinnani pole tootearendus veel jõudnud. Külma ja elutu WC-ga harjunud välismaalasel võivad sellise potiga suheldes tekkida seedehäired. Istmesoojenduse vastu ei saa samas mitte kõige vähematki olla, päris mõnus.

4 comments:

tarmojuristo said...

Hahaa.. sul on ikka üsna tüüpilised Jaapani-ristsed, ma vaatan. Palu järgmises ryokanis endale hommikuks veel ka natto-t serveerida, siis on täislaks.

Kaja said...

aga kysimusele sa ikka ei vastanud :)

Tana hommikul sain taislaks jaapani hommikusoogi, nii et nahtud.

Z said...

:) Lõbus WC-turism. Isegi Wikipedias paistab olevat sellel teemal üsna mahukas sissekanne. Enne kasutamist peab kindlasti lugema pika kasutusjuhendi läbi, seega viimasele minutile oma toimetusi pole mõtet jätta...

tarmojuristo said...

Muide, ma võin sellele küsimusele tegelikult vastata küll, aga see oleks päris pikk essee. Selle kohta on kirjutatud päris mitu väga huvitavat asja -- WC-del on muide väga prominentne koht Jaapani õudusfilmides ja kasvõi nt. ka sellises (samuti Jaapani päritolu) kultus-arvutimängus nagu Silent Hill.

Teinekord kui suvel golfi mängime siis tuleta meelde ja ma räägin sulle :)